Overnachtingen

Mini Camping
Appartementen
Trekkershut
Skybox
4-Daagse
zoover
Zoover-Camping-Hoge-Hoff

''Het echte boerenleven! Uw gastvrouw Oda en gastheren Theo en Daan Langeveldt, laten u graag meekijken en meehelpen bij de dagelijkse bezigheden van de agrarische onderneming!''

Melkveebedrijf 

U bent te gast bij de familie Langeveldt in Groesbeek. Een melkveebedrijf dat naast de hoofdinkomsten van melk een neventak heeft als minicamping. Melkveebedrijf De Hoge Hof is al bijna 500 jaar een familiebedrijf. Sinds 1880 gaat het bedrijf van vader op zoon, waarbij nu de vijfde generatie aan zet is (Daan). Het melkveebedrijf is met de minicamping verweven. De familie Langeveldt staat altijd voor u klaar en laat u mee genieten van hun bedrijf! Geïnteresseerd in Operation Veritable en de Hocrrocks Boom? Lees dan hieronder meer!

Het bedrijf telt ongeveer 130 melkkoeien en 60 stuks jongvee. Het overgrote deel van de koeien zijn zwart bonte Holsteiners, met een productie van ongeveer 9500 liters melk per koe per jaar. Zomers grazen de koeien heerlijk vrij in het weiland! De melkkoeien en het jongvee worden in twee moderne stallen gehouden. Neem gerust een kijkje in de stallen en zie van dichtbij hoe een echt melkveebedrijf werkt. Het zal u verbazen wat daar allemaal bij komt kijken! Altijd al een koe willen melken of kalfjes willen voeren? Dat kan allemaal op ‘De Hoge Hof ‘.

Workshop Koe toiletteren 

Bij ons geven de koeien ongeveer 9500 liters melk per jaar. Een koe begint met melk geven direct nadat het een kalf geboren is. Daarna is de koe in productie voor ongeveer 300 dagen. Dan wordt de koe ‘droog gezet’, dit is ongeveer 8 weken voor ze een nieuw kalfje krijgt. De koe geeft dan geen melk meer. Zodra de koe weer heeft gekalfd begint het weer van voor af aan. De gemiddelde leeftijd van een koe op ons bedrijf is ongeveer 5 jaar. Gemiddeld krijgt een koe 1 kalf per jaar. Wist u dat een koe wel 25 jaar kan worden?

De camping & geschiedenis

De camping heeft door haar aparte ligging een schitterend uitzicht over Groesbeek en de Duitse dorpjes en bossen. Het is zeker de moeite waard om eens een kijkje te nemen. Dit geldt ook voor de eeuwenoude tamme kastanjes die naast de boerderij staan. Deze vijf reuzen zijn een foto waard! Een van deze bomen is beroemd geworden door Operation Veritable, waarbij generaal Horrocks een uitzichtpost had. Operation Veritable was de grootste operatie van de 2e Wereld Oorlog aan het Westfront. Dit verhaal is opgenomen in de Liberation Route. De Liberation Route loopt van Normandië tot Berlijn en is zichtbaar gemaakt door luisterstenen waar op het verhaal van de plaats waar hij ligt te lezen is (ook via een QR code). Bij Camping De Hoge Hof ligt luistersteen nummer 36.

Horrocksboom bij Mini Camping De hoge hof

Overnachtingen

Mini Camping
Appartementen
Trekkershut
Skybox
4-Daagse
zoover